Patacas Paz, sempre á beira do agricultor

A súa historia é a dunha pequena empresa de orixe familiar que apostou polo cultivo da pataca para crear valor ao redor dun produto de calidade e de referencia na comarca galega. O 2025 é un ano especial para Patacas Paz, inmersos na celebración do seu 50 aniversario, acoden a Alimagro para afianzar o seu compromiso co cultivo da pataca.

Patacas Paz, unha das empresas referentes na comarca de Galicia. “Traballamos moi preto dos agricultores, axudándolles desde o primeiro proceso no campo ata o almacenamento e comercialización do seu produto”, indica Francisco Paz, xerente da empresa.

Francisco Paz

O seguimento do cultivo e a proximidade co agricultor son claves para Paz. “A nosa prioridade é a formalidade co cliente e que eles saiban que poden confiar en nós e que se van a cumprir os compromisos propostos”.

Unha empresa que traballa tanto en Galicia como a nivel europeo, “sempre pensamos en crecer, implementando no noso servizo novidades e innovacións, concretamente na industria do frito”, resalta Paz.

Pataca galega, calidade e diferenciación

Moi focalizados na industria, “desde os nosos inicios sempre estivemos moi pendentes do sector industrial, non cabe dúbida de que Galicia é un referencial para a industria pataqueira e nós tentamos estar á vangarda”, asegura o xerente.

A pataca galega é sinónimo de calidade e iso é precisamente o que desde a empresa queren transmitir nesta feira. “A cor da fritura e o sabor son características principais da pataca da nosa zona”. “A xente que nos avala e a seriedade coa que traballamos é algo fundamental no noso traballo”.

Alimagro será a “ocasión perfecta para facer unha convivencia e intercambiar ideas e solucións relacionadas co cultivo da pataca”, asegura Paz.

Últimas novidades